Invandrartankar!

För tidigt att lägga ut en julbild? Ja, egentligen tycker jag det också!

Men med tanke på alla invandrartankar och tyckande så kom det för mig ett par tankar jag delar redan nu. Tänker på att Jesus “invandrade” hit till jorden från det himmelska. Och på att Maria och Josef fick lov att fly med honom till Egypten, där de levde som flyktingar under några av Jesu tidiga år. Om nu Egypten stängt sina gränser, hade då Herodes fått fatt på Jesus, eller vad hade hänt?           

Och läser man Josefs stamtavla så hittar man tillbaka till kvinnan Rut, som har en egen bok i Gamla Testamentet. Hon var en invandrarkvinna från Moabs land, som kom till dåvarande Israel i sällskap med sin svärmor Naomi. Om Rut vägrats inträde till Israel, hade då historien sett annorlunda ut?

Tänk om det varit Sverige de velat komma in i. (Jag vet – Sverige fanns inte då – men ändå!)

En massa tankar kommer, fast det är en bra bit till jul. Så det får bli lite tidiga bilder på köpet!

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor