Detta med kameler!

Det är nå´nting med kameler! Vet inte exakt vad, men kanske att det känns som nå´nting tidlöst när man ser dem dyka upp på bild. Fast som skapelsetroende tror jag att alla djur skapades ungefär samtidigt där i skapelsens början, så det stämmer inte riktigt ändå.

Har aldrig träffat någon kamel live, mer än i djurparker förstås. Och sedan har jag ett minne en gång från någonstans i Nordnorge, eller på vägen dit. Minns inte exakta platsen, mer än att det var längs en tämligen ödslig väg där det stod en ensam kamel i en liten inhägnad. Tror det var ngt inträde, för att fota den eller nå´t. Det gjorde vi förstås inte, och vet ni – det kändes ganska bisarrt. Och kameler i djurparkerna, ja – det känns lite konstigt det också med den här typen av djur.

Tror att kameler hör bättre ihop med långdistansfärder. Fast det kanske också är människostyrt förstås. Eller hur lever kameler i det vilda, när människan inte styr deras liv. Konstigt – men det har jag faktiskt inte tänkt på. Men det går ju att ta reda på förstås!

(Foto: Wikipedia.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor