Om kristaller, minnen och fönsterhyllor

Tänk så mycket vackert som bildas i jordens innandömen! Som kristaller, till exempel. Många hämtas fram, värderas högt och säljs för dyra pengar. Några hittas aldrig, en del kommer fram som av misstag, och ligger sen kanske bara och skräpar.

Som de här till exempel – de låg slängda som till ingen nytta vid Nasa silvergruva uppe i fjällkedjan. Nu pryder de sin plats på fönsterhyllan i vårt kök. Och jag är glad att vi plockade med dem. Både för deras oslipade skönhet, och för minnet av en vandring en vacker sommardag. 

En dag då vi mindes den silvergruva som var. Och också att man vid brytningen inte alltid behandlade ortens folk, samerna så väl. Det finns mycket som vi gör väl i att minnas. Tyvärr glömmer vi ofta alltför snabbt!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor