Om skillnaden mellan pärmar och innehåll.

Läser en bok just nu, som ser ovanligt tråkig ut. Om man bedömer utifrån pärmarna vill säga. Ungefär som på bilden, men ännu tristare.

Den har någon obestämd gulbeige färg. Och det enda som står är titel, författare och "Bibelteologisk kommentar till Andra Moseboken". Hur intressant låter det? Om jag inte fått den rekommenderad, eller helt nyligen hört ett fantastikst föredrag av författeren, hade jag nog aldrig valt att läsa just den boken. Jag är så glad att jag inte lät pärmarna styra mitt val. Då hade jag gått miste om att läsa b den mest intressanta och innehållsrika bok som jag läst på länge.

Tänk ändå vad som kan rymmas innanför ett föga tilltalande yttre. Det skulle man kanske tänka på lite oftare, även när det gäller annat än böcker. Kanske även om man stavar till andra?

Boken heter för övrigt "Uppbrottet" och är skriven av en teolog vid namn Göran Larsson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor