Det återvändande ljuset!

Februari är det återvändande ljusets tid!

Åtminstone är det så härupp i norr. Varje morgon är det ännu lite ljusare än igår. Det känns så påtagligt då man kommer ner i köket för att sätta på morgonkaffet.  Det sträcker sig också längre, framåt eftermiddagen och kvällen. Helt nyligen kastade jag mig nästan på lamporna i vardagsrummet, när jag kom upp från kontoret för att laga middag. Nu kan man nästan vänta lite med att tända dem. Snart behövs de inte på ett tag…  

Önskar det ljusnade lite "i världen" också. Men ibland känns det som om mörkret istället breder ut sig. Jobbade en gång i tiden inom en organisation som hette IM. Förkortningen stod för Individuell Människohjälp. (Kanske finns den kvar än idag.) Man hade bestämt sig för att se till värdet i att hjälpa den enskilde. Man tyckte annars att man lätt tappade modet när man såg all nöd runt omkring sig. IM hade startat i efterkrigstidens Europa, så det är lätt att förstå att modet kunde svikta.

Tror att man måste se det så – värdet i att hjälpa den enskilde. Om det också sker i det lilla – kanske bara genom att vara medmänsklig. Vilket kan vara ganska stort ändå!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor