Dagsmejans dagar!

Det var nästan lite vårmilt i luften idag. Kanske nå´n mer som noterade?

Vi lever ju i dagsmejans tidevarv! Då det droppar så det hemtrevligt från taken och ljuset breder ut sig mot såväl afton som morgon.

Minns när jag flyttade upp hit till Umeå från Småland. Jag kom i januari ett år då det var ca 30 minus flera veckor i streck, och en hel massa snö. Men ganska snart blev det dagsmeja! Då jublade jobbarkompisarna och berättade om hur den framtida vintern och våren skulle gestalta sig.

"Du ska se sen fram i april" sa de, "då lyser solen så vackert på snön". "På snön!!??" sa jag och tänkte jag hört fel. För i april har ju det mest av snön försvunnit. Om det inte kommer som i form av "aprilväder" vilket smälter bort ganska snabbt. Och lite vårblommor har börjat komma lite varstans. Tänk bara på tussilagon – en typisk blomma vid påsken. Så tänkte jag – för så är det i Småland.

Väl framme i april såg jag hur rätt de hade. Såg hur vackert snön gnistrade i aprilsolen. Det gör den förresten nu också, fast det bara är slutet av februari. För snö finns det gott om! Men då märker man dagsmejan så mycket mera. Minns inte att man direkt tänkte på den och pratade om den i Småland.

Man vänjer sig ganska lätt vid nya miljöer!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor