Alla dessa tänder…

Det är inte utan att man beundrar forskarna. Palaeontlogerna närmare bestämt! Tänk bara på alla dessa fossila tänder – att man ser och kan artbestämma vilket djur (ja, även människor) de suttit på en gång i tiden.

Det händer förstås att forskarna tar fel ibland, och det kan man ju förstå. Som den gången man trodde att man hittat en så kallad "apmänniska", men tanden visade sig ha suttit på någon form av utdöd gris.

Det var ju ett ganska allvarligt misstag, och man får vara glad att de granskade den tanden lite extra noga. Säkerligen ligger det en massa tänder i lådorna runtom på världens museer som forskarna känner sig lite osäkra på. Och som de tänkt att ta sig en extra titt på innan de artbestämmer och publicerar i sina vetenskapliga artiklar.

Men överraskande ofta blir det ändå rätt. Och det får man ge forskarna en eloge för!

 

Det som står är att den liknar lite en krokodil – det är en mosasaurus!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor