Guds vackra natur

"Nu går vi ut i Guds vackra natur" sa någon i avslutningen av ett radioprogram häromdagen. Och jag tänkte – ja, så är det många som säger! Har aldrigt hört någon säga "Nu går vi ut i evolutionens vackra natur". Sen vad som tros och vad som menas vet man ju inte – när det sägs som ett uttryck! För det finns ju faktiskt dem som tror på evolutionsteorin.

Hur programledaren i nämnda program tror vet jag inte, då hans kommentar inte hade något med programmet att göra. Han sa det bara som avslutning – kanske att vädret hos honom var extra fint, så att han längtade ut, efter väl förrättat värv där på SR?

Funderar nu på vad jag själv brukar säga – jag säger nog bara naturen, eller den vackra naturen. Ska kanske börja säga "Guds vackra natur"! Och jag skulle i så fall mena och tro på vad jag säger!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor