På fikatrappan!

Den kallar idag – fikatrappan! Behöver både skuras och målas om, men den är så bäst denna årstiden. Sen blir där som regel för varmt! Mannen säger att man kan välja på tre olika temperaturer på tomten idag – 0, +10 el + 30. Så – jag hoppas på att fikatrappan är den som ligger i mitten!

Det gör den förmodligen – än är det lite snö runtomkring som kyler. Även om högarna krymper för varje dag, och bara fläckar och annat undanskymt kommer fram i ljuset. Som dessa orstenar (ja, det finns någon mer som inte kom med på fotot) och stromatoporer, som ligger just till höger om fikatrappan.

Det nollgradiga ligger i skuggan på baksidan av huset. Och det 30-gradiga intill musée-väggen – också på baksidan. Men jag väljer framsidans trappa, även om här är lite kalt. Än så länge sträcker sig syrenbuskens kala grenar mot vårhimlen och vår lilla trädgårdsplätt ser ut som – ja, nå´t som gömts i snö och fortfarande gör det till stor del.

Men vänta bara – om en månad, lite drygt. Då har inte bara den, nu "knoppande" löven utvecklats till fullo och ger skydd, både mot insyn från gatan och för starka solstrålar. Den kommer också att vara fylld av vackra, vita, väldoftande blommor – det är något att se fram emot!

Men just idag är jag så nöjd med hur det är! Att solen skiner, snön smälter och att det är lagom varmt på vår lilla trappa på framsidan av huset. Sen får dem som går förbi på gatan gärna se att jag sitter där med min kaffekopp. Inte mig emot!

Rätt som det är kanske jag skurar upp den! Men att måla om den – det får nog vänta lite.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor