Om Muffins, Egypten och rum i Himmelriket!

Så trevligt, regnigt det blev idag på Kristi Himmelfärdsdagen! Första riktigt ihållande regnet den här våren. Det är söndag mitt i veckan, och man får lov att mysa inomhus hela dagen.

Det har blivit både varma mackor och "russin-buffins-muffins" under dagens lopp! Nej, de heter egentligen inte så! Enligt receptboken heter de "Kanel-gott till kaffet". Låter lite stelt, och namnet… Ja, det är en matsked kanel i dem, men betydligt mer av morötter, äpplen och russin. Så de går under namnet "russin-buffins-muffins", här i vår familj.  


För övrigt har jag läst om Egyptens forntid – om storvesiren Imhotep och om Bibelns Josef och han kan tänkas ha varit en och densamme. Har också haft ett givande samtal i en Bibelgrupp på facebook, kopplat till dagen idag – Kristi  Himmelfärdsdagen. Vad kan Jesus exempelvis  ha menat när han sa att han skulle gå bort för att göra rum åt oss i himlen. Menade han något han skulle göra när han väl var där – hemma igen så att säga? Eller menade han att det var genom sin död, som vi får möjlighet att "rymmas" i Himlen?  Men – om det var det sistnämnda så skulle han kanske sagt dörr eller port? Mycket att fundera över, och det kändes bra att sitta där och byta tankar och fördjupa sig i Bibelställena. Alltmedan regnet smattrade på fönsterrutorna (som det brukar heta i böckerna).

Än så länge är vi kvar härpå jorden, det regnar fortfarande och böckerna ligger kvar, uppslagna i vardagsrummet. En kanna te om en stund blir bra, och det finns förmodligen kvar någon "russin-buffins-muffins". Låt vara att vi har ätit några var och bjudit bort någon till en vän som kom på besök.

De är så goda, de här muffinsen, men väldigt mättande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Sidor