Förr i tiden i Umeå…

Så här såg det ut i Umeå förr i tiden! Exakt när "förr i tiden" det var vet jag inte. Men någon som råkar få se kanske minns!

"Vy över Umeå med torghandel" står det på baksidan av vykortet. För det är ett sådant. Och så väldigt olikt är det väl egentligen inte. Gick förbi där igår – och där var fullt av plantor till salu. Och modet – jag det stämmer väl inte riktigt. Men så populärt som det blivit med retro, så ser det kanske snart ut så här igen?

Men Sundsvalls bank kommer nog inte tillbaka. Och inte heller EPA. Så det är i varje fall lite olikt mot idag. Även om det förstås finns både banker och varuhus. Och folk som rör sig ute på stan!

Och ni måste väl ändå hålla med – visst har l tjejerna i blått och grönt på fotot ganska så chica små dräkter?  Nästan som en modebild om man ser på tjejen i blått. Fast det bara är folk som rör sig naturligt ute på stan – förr i tiden!

Och inte är baksidan på kortet något att visa. Om det inte vore för de vågiga kanterna. För precis så såg vykorten ut förr i tiden. Undrar egentligen varför man började göra vykortskanterna raka?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor