Frökapslar, blad och blommor!

Upptäckte några frökapslar på vår Klivia. Eller Mönjelilja som den också heter. Så – jag planterade dem, och de grodde…

Och det kom upp små blad!

Så en dag kom det knoppar, som började utvecklas …

Och slog ut i full blom!

Fast det här är bara delvis sant! De blad som kommit upp, från de frön jag planterade nå´n gång förra hösten, är fortfarande väldigt små. Inte mycke större än på bilden ovan. De växer väldigt, väldigt sakta.

Blomman ovan som blommar just nu sitter på moderplantan. Den är väldigt stor och har varit morfar Emils. Han hade flera, stora i sitt vardagsrum. Och när de blommade tog han mig i handen och gick för att visa. Vi tyckte så mycket om blommor – både han och jag! Egentligen var han min mans morfar Emil! Men han kändes så mycket som min! Nu här Klivian blommar, så tänker jag på honom, minns och saknar…

Tänker på att den här stora moderplantan en gång i tiden varit lika liten som de små bladen ovan. Men det var nu väldigt länge sen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor