Stängt mellan hägg och syren?

Det är lite synd om skomakarna nu för tiden! De får ju ingen semester! Har sett förut idag att såväl hägg som syren blommar på sina ställen – samtidigt! Och i våran trädgård är klasarna just på väg att slå ut. Skulle tro att de gör det imorgon!

För visst minns ni och har hört om skomakaren (visst var det en skomakare förresten?) som satt upp en lapp på sin dörr där det stod – "Stängt mellan hägg och syren".  Men sen dess har i varje fall syrenen ändrat sina tider, och oftast blommar de samtidigt.

Kanske kan skomakarna få lite ledigt ikväll – om de kommer hem till vår trädgård. Men så mycket mer blir det förmodligen inte. Knappast lönt att ens låsa dörren – än mindre att sätta upp någon skylt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor