Har den äran!

Har den äran! Såg den hälsningen i ett inlägg på facebook nu i morse! Någon som grattade någon annan på födelsedagen! Och jag tänkte – sällan man ser eller hör den hälsningen numera. Och nog låter den lite konstig och som ryckt ur sitt sammanhang! Lite svårt att förstå vad den egentligen står för… 

Men det finns väl någon hyllningssång där man sjunger ”Jag har den äran att gratulera”. Så sa man förmodligen från början och så har det förkortats. Så – man tyckte alltså det var en ära att få gratulera någon eller…? Om det nu var på födelsedagen, eller kanske i ett annat sammanhang. Eller rent utav att man ville ära den på något sätt som hälsningen gällde. Och hur som helst  var det ju fint tänkt!

Idag säger vi oftast bara något i stil med ”Grattis”! Och kanske tycker vi fortfarande att det är en ära att få gratulera någon – fast vi uttrycker det lite enklare. Men enklare än ”Har den äran” kan det knappast bli – men det kan ju vara bra om man förstår vad som menas! 

IMG_1494IMG_1414

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor