Att färdas tryggt!

Åkte buss häromda´n hem från centrum! Busschaufförskan höll just på att installera sig i förarsätet, när jag steg ombord och började plocka fram mitt busskort. Då hör jag en röst bakom mig klart och tydligt fråga – ”Vet du hur man kör”? Jag vänder mig om, och bekvämt uppkrupen på ett säte sitter en ganska så få ung flicka och väntar ivrigt på svaret. 

Jodå, säger den vänliga chaufförskan – det här har jag gjort omkring 20 år, så det kan jag! Hon lät alldeles lugn och på inget sätt som om det var en underlig fråga!

Så trygg jag kände mig! Och jag tänkte så´n tur att man frågar om man känner sig lite undrande, och inte vet riktigt hur det ska gå. Det kanske man skulle göra oftare, och i många andra sammanhang. Det finns ju det som är osäkrare än en resa ham från stan! Och jodå, jag kom hem så tryggt och säkert – den dagen också!IMG_3398 IMG_3401

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor