Orimligt kravfyllt!

Som invandrare förväntas man vara expert på invandrare! Hörde något i den stilen i ett P1-program idag! Det sades tillsammans med en del andra saker som någon upplevt förväntades av invandrare. Vet inte hur väl det stämmer, men jag tänkte att om det är så – so orimligt!

Minns när vi bodde i Toronto ett år! Där fanns det tydligen 52 etniciteter, just då i varje fall. Jag jobbade tillsammans med en del av dem, och kände en del andra på andra olika sätt. Trivdes väldigt bra, speciellt med vissa av dem. (Ja, det är ju alltid så att man kommer en del människor närmare än andra o det har ju som inget med deras nationalitet att göra. Det är ju olika inom en och samma folkgrupp också.) Men expert på alla dessa, därför att jag själv inte var kanadensare – vilken befängd och orimlig tanke!

IMG_1026IMG_2006

Vet inte ens om jag kan säga att jag känner mig expert på svenskar. Eller på smålänningar eller norrlänningar heller, för den delen. (Född smålänning, numera norrlänning.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor