Att vara med sina växter!

Fixade lite med växter idag – inomhus! Blev lite hyfsat nöjd! Fick putsa en hel del underifrån, som i undervegitationen kan man säga. Fast det var inomhus och allt stod i krukor. En var riktigt vissen, så jag fick kasta. Det var en stor ormbunke, som jag i och för sig visste att den mådde dåligt. Det var ganska bekvämt för den var planterad i en trasig plastkruka, så jag kunde slänga alltihopa. Och slapp besväret med att diska ur den stora krukan efteråt.

Visst är det märkligt det här hur lat man kan vara på småsaker. Medan man kan lägga ner massor med energi, tid och kraft på annat. För det var precis det jag gjorde med växt-fixandet för övrigt. Med att rensa, putsa, binda upp och vattna. Så vad hade det varit att diska en kruka…

IMG_3767 IMG_3766

Och nu när vi är inne på krukväxter, så planerar novemberkaktusarna för att blomma just i november. Så att man kan kalla dem för just november-kaktus, och inte en hel massa annat jul-, påsk-, eller annat kaktus. Eller inte vet vad- kaktus när de blommar på helt annan tid. De har vuxit, bytt kruka och fönster – den till vänster är just nu. Den till höger är för något år sen – på ett ungefär

IMG_3761 IMG_0146 

Om man sen ska säga något mer så är det här en ny slags orkide. Den fick vi i present ganska nyligen. Tillsammans med dracenan som står bredvid. Den lilla i mitten har jag själv drivit upp från ett litet rotskott från en likadan. Och sen så finns det ju förstås mycket mer at säga – men då blir det alldeles för mycket krukväxtprat. Och det kan ju vara nog så tröttsamt. Men vilsama är de, växterna att vara med – inom rimliga gränser!

IMG_3759 IMG_0768                                              

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor