Jag bryr mig inte…

Jag gillar inte spöken! Därför gillar jag inte halloween!

Jag gillar inte heller halloweens ursprung och olika traditioner som ligger bakom halloween. Men det är lite läskigt, så det tar jag inte upp! Står nog en del på wikipedia, speciellt i den engelska versionen om nu någon verkligen vill veta. Hur som helst så lär det vara idag,den 31 oktober, som är den ”rätta dagen. Men eftersom jag inte bryr mig, inte ens tycker om, så bryr jag mig inte. Jag bryr mig inte imorgon eller under helgen heller.

Men jag gillar att det är idag – den 31 oktober. Inte för något särskilt, bara för att det är en vanlig, fin höstdag. Och så är det lite feststämning i ”luften” – sådär bara! Tror inte det har så mycket med halloween att göra, som att det är höstens enda röda helg till helgen. Fastän det inte ens är någon extra helgdag – bara en lördag och en söndag. Och så har ju skolorna lov förstås.

Och så märks det ju lite då man handlar mat förstås. Lite extra mycket gott, och extra extrapriser på det goda. Minns förresten inte om jag sett några pumpor, Men de fanns säkert där, fast jag inte tänkte på det – skulle ju ju inte köpa någon. Det närmaste pumpor vi har hemma är oranga spets-paprikor. Där hade förpackningen runtomkring faktiskt ett slags halloween-märke med en pumpa. Det är nog det närmaste halloween vi kommer – lyckligt nog. Men spetsparikorna var fina, riktigt fina! Tyvärr har jag missat att ta någon bild! Så det får bli några andra med något som är orange. Så långt kan jag sträcka mig…

Men mest för att det hör liksom hösten till, att lysa upp med höstens klara, starka färger – så länge det heter oktober. Men även november, som inte alls behöver vara grå!

IMG_3664 IMG_3663 IMG_1615 IMG_3326

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor