För mycket mat i frysen?

Det är lika spännande varje gång vi handlar! Och nu tänker jag på då vi som storhandlar – eller åtminstone något åt det hållet.

Vi har nämligen en alldeles för liten frys. Ja, egentligen är den väl inte så liten för tre personer. Men när man liks handlar vill man ju få hem lite grand så att man har. Så – innan vi åker tittar vi i frysen för att se hur mycket plats där finns. Och sen på affären försöker vi beräkna – och sen kommer vi hem och…

Ja, vad ska jag säga! Tur man gillar att lägga pussel. Ibland får vi ta bort kartong-förpackningarna. Och så tina upp lite av det som redan fanns där. Vi ska ju hur som helst äta något till middag, eller nästa dag. Eller både ock!

Och sen när man väl stuvat in allt i frysen, så är det kylens tur… Lite samma sak där. Och nu när det är kallt, så kan ju juicen stå ute i trappan. Men det är skönt att ha lite mat hemma!

Undrar varför det plötsligt känns så konstigt? Hos en del är både kyl och frys tomma – om man nu har några sådana ens…. Men ville ju bara slippa handla imorgon igen! Hade inte alls planerat att skriva så här, men nu blev det så – ändå!

IMG_3441 IMG_1030

2 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Det är inte utan att man känner igen sig ….. Trots att jag numera har enmanshushåll , men det kan ju komma besökare . Försöker gå över till att handla när jag behöver istället . Mindre gnag i samvetet .
  Fina bilder i bloggen !

 2. Gunnel Molén (inläggsförfattare)

  Tack Inga-Britt!
  Vi tänker alltid att vi ska köpa en större frys – Men kanske det är bra att vi bara har en liten. Man tänker ändå på att inte köpa föör mkt… Men sen är det det där med att baka, ryms som sällan,..

  En tröst då man inte handlar så ofta – även om det blir mkt man handlar då – är att man sparar på bensinkostnaden..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor