Det här med när Jesus föddes…

Det här med när Jesus föddes! Det blir lätt diskussioner kring det varje år. Vissa år koncentreras diskussionerna – eller i bästa fall samtalen – kring vilket år det var. Och andra år vid vilken tid på året. Eller någonting annat…Nog kan det vara intressant ur historisk synpunkt att veta, såväl det ena som det andra, och lite till…

Men just för själva julfirandets skull lägger jag personligen inte in någon större vikt vid det. Och tänker för stunden inte fördjupa mig i varken seriös forskning eller tankar kring det hela. För mig är det viktigt ATT han föddes. Och att vi kan förstå av de uppgifter som finns i Bibelns evangelietexter att Han föddes in i historien, som en historisk verklighet. Fast han var – och är – Gud! ATt Han är Gud kan man ju fira, eller kanske rätta sagt hylla Honom för – och inte bara när det är jul.

Men jag tänker göra det vid jul – också. Och julen tänker jag fira när alla andra här i Sverige gör det – tycker det blir mest praktiskt på det sättet. Hur andra sen gör får de själva bestämma, såväl som på vilket sätt. Det störs jag inte av – och hoppas att ingen heller störs utav mitt! 

IMG_0301

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor