Sill till jul, eller…?

Tänk jag slipper lägga in sill till jul! Så glad jag är!

Tänkte på det när när jag lyssnade på P1 idag. Det var några där som pratade om hur vanligt det är att man gör just det, och att många tycker att just att lägga in sill, det vill man så gärna göra till jul. Då kände jag mig glad att jag inte behöver göra det!

Förutom en liten sillburk jag köpte på Ica (bara jag som tycker om) – är fossila sillar det enda vi har hemma hos oss! Det är en sådan som syns på bilden ovan. Men de brukar inte gå under namnet sill, varken i vetenskapliga pulbikationer eller hos fossil-försäljare. Då använder man de latinska namnen. Det finns lite olika slags sillar som blev till fossil en gång i tiden. Just nu minns jag inget av de namnen.

Så jag skriver sill – det är som lättare att komma ihåg. Det är rätt namn det också, och de flesta förstår vad man menar! Och så passar det ju lite bra till jul – även om man bara skriver om det!

Tänk ändå vad det är bra till jul! En del saker slipper man att göra och en del får man göra! Sånt som man tycker om…

IMG_3992 IMG_0323

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor