Att fasta fram till påsk – eller inte!

Det här med ord! Det är lustigt hur och om man tänker på dem som det de egentligen betyder! Ta det här med fasta till exempel! Vet mycket väl vad det betyder, och kopplar mest ihop det med att Bibeln skriver en del om fasta. Mest i kombinationen ”bön och fasta”. Och det man fastar från är att äta.

Men – sen är det de här sex veckorna före påsk! Lustigt, men de har jag inte alls tänkt på som att det är veckor som man ska avhålla sig från att äta. Eller från TV, facebook, andra sociala medier eller något annat som blivit populärt att avhålla sig ifrån. Inte förrän jag började med facebook för några år sedan, och där såg en massa inlägg om hur man avstår från allt möjligt. Plus samtal om olika synsätt på fastan, plus inbjudan till faste-event, plus – ja, en massa. (Fast ska man göra det på Bibliskt sätt, så står det att man ska ”gå in i sin kammare” och fasta i det fördolda så att ingen utom Gud vet om det.) 

Själv har jag bara sett det som några veckor som leder fram till påsken! Vilken jag tycker är fint att tänka på att den kommer snart – om nu sex veckor kan räknas som snart. Just nu är det förresten precis en månad kvar till påsk. Idag om en månad är det påskafton, och igår om en månad långfredag. Eller ”Good Friday” som man säger i engelskspråkiga världen. (Vilken jag egentligen tycker passar bättre!) Och imorgon om en månad påskdagen, och i övermorgon annandag påsk! Och tänk den har man inte tagit bort ur svenska almanackan.

Det är jag glad för!

IMG_1397 IMG_3778

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter