”Glad Johanne” – fast det var igår…

IMG_5230Johannes döparen! Visst vet alla att det är till hans minne vi firar midsommar!

Åtminstone gör man det i kyrkorna, där kyrkoårets texter handlar om honom. Fick just veta att i Finland säger man ibland ”Glad Johanne” istället för ”Glad Midsommar”! Tror jag ska säga det nästa år, om jag nu kommer ihåg det.IMG_5228Johannes döparen – han var Jesus jordiska kusen, och en länk mellan GT och NT! Han var frimodigare än de flesta, men inför Jesus var han ödmjukare än ödmjukast. Och så pekade han på Jesus och sa – ”Se Guds lamm som tar bort världen synd!” Personligen tycker jag det är bland de vackraste ställena i hela Bibeln! IMG_1067

För övrigt har det varit en fin midsommar – riktigt fin! Mycket innekurarväder, vila, avkoppling, gemenskap, ny korsordstidning, böcker, besök, god, men ganska normal mat, gott fika, sommardukar och mycket jobb på midsommarafton… IMG_5245 IMG_5247 IMG_5249 IMG_5248Och nu är det måndag – och vi vandrar vidare i sommaren och jobbet och livet! Och det känns bara så bra – det också!  IMG_5226 IMG_5229IMG_5156

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor