Billig lök och glad för allt det självklara!

Tänker ibland på hur billigt det är med lök! Billig, nyttig och så användbar! Idag var den extra billig – 2,90 per kilo på den butik där vi handlade. Purjolöken kostade 4 kr kilot! Det kändes nästan än mer anmärkningsvärt! Funderar lite på hur det alls är möjligt. Och den var riktigt fräsch och fin också. Är ofta så med frukt och grönt, att den är billigast när den är som bäst!Tänkte också på hur fint det är att det finns mat att köpa, och på hur mycket man tar som så självklart, att man glömmer bort att vara glad!

Har tänkt på det nu i veckan då vi haft stopp i diskbänkens avlopp. Och då menar jag ordentligt stopp, så att vattnet inte alls rinner ut, inte ens lite sipprande sakta… Hoppar över allt med hur besvärligt allting blir. Och nöjer mig med att säga hur otroligt glad man är när man fått det åtgärdat! Det fick vi idag! Och köket var brukbart igen! IMG_0101 IMG_2837

Visst blir man glad för det oväntade, det överraskande och stora som händer i livet. Men allt det här självklara och vardagsnära, som blir så jobbigt när det slutar fungera! Är inte det anledning till större och djupare glädje – som egentligen? En glädje som man lätt glömmer bort! IMG_5919

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor