Att starta upp med försoning…

Igår vid solnedgången började Rosh Hashana, det judiska nyåret.

Citerar från länken nedan  – ”Det är en tid för försoning men också själviakttagelse – en tid då man firar slutet av ännu ett år samtidigt som man ser över sitt liv. En grundläggande del av Rosh Hashana är förberedelserna för att be om förlåtelse från någon man kan ha felat under året. I största möjliga mål vill man påbörja det nya året utan att någon hyser agg emot oss. Samtidigt skall man även förlåta dem som felat oss och nu ber om förlåtelse.”

Vilket fint sätt att börja året. Något för oss att ta efter, och varför inte varje ny dag? IMG_2133 IMG_2010

http://israelidag.se/vad-ar-rosh-hashana-vad-firar-man-och-vad-minns-man/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor