Skuggor och dagrar…

IMG_8040 Skuggor och dagrar – ett så lustigt begrepp!

Och det dök bara upp i mina tankar – sådär! Nåja, det var när jag rensade foton och det dök upp några foton med skuggor. Skuggor är ju inte så svårt, men dagrar. Och så hör de ju som ihop. Kan inte minnas att jag hört dagrar för sig. Och egentligen vet jag inte hur mycket jag hört dem tillsammans heller. Ändå så fanns de där, begravda någonstans i mina tankar. IMG_6444

Fick över 8000 träffar då jag googlade, men måste erkänna att jag ändå knappast har förstått det. Det mest begripliga jag förstod var att dagrar är en böjningsform av dager. Och dager – vad är väl egentligen det. Hela dagsljuset eller bara gryningsljuset? Och dagrar – är det kanske plural? Men det känns lite mer som ett begrepp. Kanske betyder det att ljuset förökas, att det dagrar sig? Som det där bibelordet där det står att gryningens ljus ”växer i klarhet till dess dagen når sin höjd”. Men varför då tillsammans med skuggor. Så jag får nog släppa det. Värst vad man kan fundera på det som inte spelar någon roll – som egentligen! 

IMG_5989 IMG_5756

Fast det där med gryningens ljus, det står att den rättfärdiges stig är sådan. Och en sådan stig vill man ju gärna ha. Det spelar förstås roll, ganska stor sådan! 

IMG_8045 IMG_6599

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter