Vad är väl bokreor…?

For aldrig på bokrean igår! Det gjorde man ju ofta förr första dagen, och säkerligen gör många det fortfarande. Men det slår mig just nu att man inte såg och hörde några reportage om den i nyhetsmedia igår. Nu följer jag ju inte alla nyhetsmedia såå väl. Men tydligen är bokrean inte densamma som den var ”förr i tiden”!

Däremot var jag på en second hand och köpte böcker. Och vad är väl bokreor när man kan köpa böcker året om för 10-20 kr? Och göra väl så fina fynd! Som den här fina gamla boken från1914 jag köpte igår, där psalmerna förklaras utifrån sitt bibelhistoriska sammanhang. Med fina och intressanta illustrationer – IMG_8681 IMG_8683 IMG_8688 Som exempelvis den här till välkända Psalm 42 –  ”Som hjorten trängtar till vattenbäckar, så längtar min själ efter dig, o Gud…”. Såg att det i en nyligen utkommen Bibelöversättning står ”längtar till vattenbäckar”. Men jag gillar det där med ”trängtar”. Även om jag aldrig använder ordet i dagligt tal. Men jag tycker att det uttrycker något nästan som ett desperat behov, mer än bara längtar… IMG_8686Undrar lite förresten vem StorJohann var? Ska försöka ta reda på det. Går förhoppningsvis lite lättare nu än för 100 år sedan, då boken gavs ut. En tjuga betalade jag för Psaltar-boken. Och en tia styck, för de andra jag köpte!

Men kanske far jag på bokrean någon dag framöver – också! Man vill ju kunna välja på lite att läsa!  175919_375765375838224_1771589620_o IMG_1075

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor