Vitsippor…

Viiitsippor…! Det känns så fint, bara namnet! Och visst förstår man att typ ”alla” lägger ut foton av dem just nu. Om de inte redan hunnit blomma över hos några. Men här i Norrland har vi ju inte så bråttom…! Och så den här förvandlingen och utvecklingen. Då var det då! IMG_9311 IMG_9332 IMG_9311.jpg.vitsipp IMG_9331 IMG_9372 Och nu är det nu! Men så glad man blev och blir  av både ock! Njuter av deras skönhet och friskhet – så länge den varar…! IMG_9508 IMG_9496 IMG_9496.jpg.vitsippor2 IMG_9452 IMG_9499 IMG_9502 IMG_9513

2 kommentarer

 1. Inger

  Saknar vitsippan..i Karlstad där jag bodde för åtskilliga år sedan DÄR växte dom i mängd.Minns hur vi barn plockade..gav bort och gladdes över dom.Min granne har planterat några vitsippor som växer i en glänta ..men ifjol dök dom sorgligt nog aldrig upp.Skall hålla koll Kanske är min kärlek till vitsippan starkt förbunden med dom lyckliga barndomsminnena Likaså liljekonvaljen som åxå bredde it sig i skogarna där..Njutit har jag gjort av dina vackra vitsippor Önskar dig en din valborg

  • Gunnel Molén (inläggsförfattare)

   Förstår dig precis! Kommer från Småland och saknar vitsipps-backarna häruppe. Men njuter av dem som nu förökas så smått på ett par ställen i vår mini-trädgård. Tror att de första kommit med, då jag planterat in andra växter från Småland.Tydligen växer det några vilt nere vid älven här i Umeå, enligt flera ”vittnen”.

   Önskar dig en också en fin Valborg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter