Att lite mossa kan vara så vacker…

Tänk ändå, att lite mossa kan vara så vacker! IMG_9844Just lite mossa bara, på en sten i vår trädgård, vid vitsippsbladens hägn och skugga.  Antar att man inte ska vara glad för det, utan tycka att det är jobbigt med mossa i sin trädgård. Och nu är det väl inte just att vi har mossa i trådgården som jag är glad för, utan för att den är så vacker. Liksom denna, som ligger vid en annan, lite mindre sten. IMG_9362.jpg.mossa Sen är det mossa lite varstans, och det är väl egentligen lite suck. Men det är väl bara att rensa någon dag, antar jag! För övrigt fångade jag lite insekter, med kameran vill säga. Såväl blommorna som bina är också så vackra, inte minst när man kommer till detaljer. Formfulländat skönt designade och skapade genom den store Konstnärens tankar och ord – ”Han sa och så blev de till”, för att förenkla språket en smula.  IMG_9836 Även binas skuggor blir skönt tecknade, även om det bara är – just skuggbilder. IMG_9831 IMG_9834Till och med stjälken på Vallmon, som nu knoppas så fint är så vacker i sina detaljer. IMG_9845 Det är så mycket som knoppas nu. Och rhoddendrons knoppar som tåligt bidat stillastående sen i höstas, har vuxit lite, lite till. Om det nu är för att jag klippte bort några fula blad, eller för att sommaren är så nära. Ja, man får väl lov att säga, att den redan är här!IMG_9805 IMG_9841

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter