Dessa små kryp…

Tänker på så många små kryp det finns. Och många så nära oss, en del vi ser och tänker på, en del som bara finns där. Som alla de här små myrorna som kilar omkring i trädgården, alltid på väg någonstans tycks det. Som de här två på väg uppför en blomstjälk, där de snart var uppe på själva blomman. IMG_0035 IMG_0036Sen finns ju alla nyckelpigor, man ser så många av just nu. Mest den här vanligaste av dem alla, och som vi väl tänker mest på när det kommer till nyckelpigor. IMG_0050 IMG_9984 Men också den här lilla gula, som en vän tror kan vara ”tioprickig nyckelpiga”. Ja, kanske det, även om det kanske inte är riktigt tio prickar (har inte försökt räkna). Men enligt samma vän lär det finnas ett 60-tal arter nyckelpigor, bara här i Sverige, så det finns ju att välja på.IMG_9989 IMG_0058 Sen finns ju vanliga flugor förstås, som ser guldglänsande i det klara solskenet. IMG_0040 Och jordgetingarna vi gärna vill bli av med, då de börjar bli lite väl många. Fast man måste beundra deras idoghet och byggnadskonst, som det blir alltfler av på en rad intill cementplattorna. IMG_0044 IMG_9999 IMG_9980IMG_9834 Men sen finns ju alla de här andra, som man ofta ser först när man tar fram fotona. Som på den här häggen, som just börjat slå ut. Jodå, jag vet de är små, men de finns med där ändå, och det är lite fint att veta! (Sen om de är nyttiga eller så kallade skadeinsekter – ja, det är kanske skönt ibland att inte veta…) .hägg1 IMG_0018 IMG_0019.jpg.hägg2IMG_0016IMG_0056

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter