Nässlorna blommar…

Tänk jag har aldrig vetat att nässlor blommar så vitt och vackert! Trodde nästan det var en annan nässel-art vi såg häromdagen, där de bredde ut sig ute vid havet. Men nejdå, kunniga grannen visste att berätta att ”nässlor blommar vitt”. Där ser man!

Jo, jag såg det ju på riktigt också, och har sparat lite bildbevis. Konstaterar dock, som ofta, att det inte ser riktigt lika vackert ut på bild, som i verkligheten… Men hur det nu är med det, så tänker jag än en gång – tänk så väldigt mycket som man inte vet! Fastän det just här bara handlar om att nässlor inte bara bränns, utan också blommar vackert! IMG_0603 IMG_0611

2 kommentarer

  1. inger

    Mmm och tänk så nyttiga det är..både för folk och fä..
    själv äter jag torkade nässlor varje dag. Ha de gott.

  2. Gunnel Molén (inläggsförfattare)

    Varje dag? That´s something!
    Funderade på att lägga till något om nyttigheten. Men då det var länge sen jag åt ngt av det själv – soppa – så uteslöt jag det! Desto roligare att du som kan och vet skrev det, Inger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor