Nötkråkor, cembratallar och solsken – helt nära!

IMG_3520 Någon trodde det var en sibirisk nötkråka. Någon annan att det bara var en vanlig nötkråka. Och egentligen spelar det mig inte så jättestor roll. Men det var lite trevligt att observera den, där den hackade intensivt på en förmodad kotte i en cembratall. Mig tycktes den inte göra någon notis om där jag stod vid foten av tallen med min lilla närbildkamera…IMG_3502 IMG_3503  IMG_3507 Nästa dag såg jag flera av dessa nötkråkor i några andra cembratallar. Men de ville inte så lätt låta sig fotas, och just dessa cembratallar är några riktiga jättetallar, så fåglar gömmer sig lätt uppe i riset.  Helt i vår närhet växer tallarna, även om man ibland glömmer bort att de finns där. (Man glömmer ju ibland lätt bort sån´t man har nära menar jag.) IMG_3625 IMG_3608IMG_3601 Men kalasat på kottar hade de gjort, det bar marken vittnesbörd om. Och uppe i träden hängde det fullt med tämligen nybildade kottar, som lyste så vackert i solen. Så nog finns där mat framöver, för vilka nötkråkor det nu rör sig om. Eller andra av skapelsens djur- och fågelslag som gillar kottar i allmänhet, och cembratalls-kottar i synnerhet. IMG_3622 IMG_3591 Solen lyste så vackert de här dagarna. Och kastade långa skuggor över gräsmattan från cembratallens långa, ståtliga grenar.  IMG_3628 Idag regnar det. Men jag är säker på att om jag gick ut, så skulle jag se mycket vackert då också – här helt i vår närhet! IMG_3526 IMG_3592IMG_3521

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor