Jag skall fråga Gud…

IMG_5363 Hittade en liten diktbok av Britt G Hallqvist på PMU’s sec hand. ”Jag skall fråga Gud heter den”. Vet inget om den, men känner det vore roligt att veta. Hade Britt G H barn i sin närhet som tänkte just så här? Eller mindes hon sina egna tankar från sin egen barndom? Eller hade hon helt enkelt sitt barnasinne kvar när hon skrev i vuxen ålder? Hur som helst så formulerade hon tankarna i läsvänliga små dikter, enkla för såväl vuxna som barn (hoppas och tänker jag) att ta till sig. Gillar också hennes grepp att låta varje dikt utgå från och ha sin resonansbotten i ett kort Bibelställe. Teckningarna av Veronica Leo höjer bokens kvalité. Tänk så bra det är med second hand ändå. Annars hade jag nog aldrig hittat den här fina lilla boken!  IMG_5369 IMG_5365 IMG_5238 IMG_5318.jpg.spetsduk

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor