Knoppar med hopp och förväntan…

”Maj och juni blommar mest” skrev hon i den berömda ramsan, Elsa Beskow! Nog kanske det kan vara sant om juni, framåt midsommartiden. I varje fall här hos oss, men det var förstås inte här hon bodde, utan i Stockholm om jag vet rätt. Nog för att det blommar en hel del, det vill jag inte förneka… IMG_6302 IMG_6385 IMG_6397 IMG_6381 IMG_6384 Men mest? Nog är där mycket ”knopp i håret” fortfarande, som Elsa B la in under Mars. Vilket det, när man tänker efter, är hela sommaren, även under vintern i vissa fall. Som hos rhododendron, där knopparna bildas redan på hösten. IMG_6356 Och jo, jag tycker om knoppar. Riktigt mycket till och med! Dels är de vackra, och dels bär de på hopp och förväntan. Att följa dem dag för dag, det är så stort! Fastän det på ett sätt sker i det lilla. Dag efter dag… IMG_6451.jpg.gullvivor2 IMG_6273 IMG_6454

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor