Ljuset lyser i mörkret – oavsett!

IMG_1915 ”Ljuset lyser i mörkret…” Lite den tiden är det, då man som automatiskt tänker på det Bibelordet! Är glad för fortsättningen, där det står att mörkret inte har övervunnit ljuset (Joh 1:5). Fast det ibland kan tyckas som så, när man hör och läser om upplevda fasor, ofta på grund av andras grymhet. Utförda av människor med mörka hjärtan och sinnen, där inget ljus får råda… IMG_7201 IMG_7200 Men ändå – att övervinna ljus med mörker, det går liksom inte. Ljus av olika slag fortsätter att lysa och jaga mörker på flykten. Såvida inte någon blåser ut eller släcker ljuset. Och tyvärr vet vi att det händer ibland, ja, alltför ofta! Det är så oändligt sorgligt!  Men ändå – de ljus vi tänder nu i advent, vill jag vara glad för! Idag och imorgon och övermorgon… – oavsett!  IMG_1918IMG_0370IMG_1917

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor