Det som göms i snö..

”Det som göms i snö kommer upp i tö” heter ett gammalt ordspråk. Om jag förstått rätt så var sensmoralen att man inte skulle försöka gömma något, typ skräp under snön. För när tider av sol och tö kommer så finns det kvar där likväl – inte alls kul! Fast – mycket fint töar fram också just nu. Sån´t som man blir glad åt att se. Som välbekanta stenar i trädgården och rhododendron-knoppar som bildades i höstas och har bevarats fint under snön. (Ganska mycket av den busken har nu tinat fram förresten.) IMG_2582 IMG_2583 IMG_2585 IMG_2586 Och jodå, jag tror visst det kommer mer snö och döljer alltsammans igen. Men då blott för en tid. Och det är viktigt det där med skräpet, det är som roligare när allt ser fint ut när snön väl är borta.  Kommer på nåt sätt att tänka på vad kung David ber om i Psalm 51 – ”Du älskar sanning i hjärtat,
 lär mig då vishet i mitt innersta”. IMG_5804IMG_1026IMG_9508Vad nu det har för samband med den borttinade snön. Men det kanske det har – att gömma undan något i ens inre, är inte bra det heller. Och det är inte bara fult om det kommer upp till ytan. Det skaver och gör ont också – om det får finnas kvar därinne… IMG_7734IMG_2584.jpg.rhodIMG_5728IMG_2577

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor