”Som pilträd vid vattenbäckar…”

IMG_2111 Sitter och läser i profeten Jesaja, i början av kapitel 44 – 

”Ty jag skall utgjuta vatten
över det som törstar och strömmar över det torra. Jag skall utgjuta min Ande
över dina barn, min välsignelse
över dina avkomlingar,
så att de växer upp mitt ibland det gröna gräset, som pilträd vid vattenbäckar…”

Finns säkerligen flera arter av pilträd, men tänkte på hur stora piltråden ofta blir här i Umeå. Som exempelvis dem nere vid Tvärån nära oss, och hur mycket det kan bli av något smått – när Gud får sätta fröet. P1030520 Tycker för övrigt det är svårt att inte tänka på Den Helige Ande, i samband med de här Jesaja-verserna, som Jesus liknar vid ett Levande Vatten som ska flyta fram inom den som tror på Honom. ”Detta sade han om Anden…” ( från Joh 7). P1030512P1030585P1030581P1030636

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor