Kanske långpromenad för skomakaren…?

”Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat.” (Psalm 104:24) IMG_2674IMG_2663IMG_2652

Tänker på den där versen ganska ofta den här tiden. Bland skira blomster, träd som grönskar allt mer och och alla olika kryp, som gör sin återkomst år efter år så här års. En fjäril, en fin liten spindel och en blomfluga är några av dem jag mött idag. Fjärilen var en vinbärsfuchs, spindeln en korsspindel och blomflugan var… Ja, jag vet inte art, men det var en av dem som om somrarna besöker växter utomhus, inte små svarta sorgmyggor, dagg- eller bananflugor som brukar angripa våra krukväxter. IMG_2699IMG_2708IMG_2727 Jo, så några myror också förstås, men dem träffar man ju som regel varje dag. IMG_2678 Sen var det en jordgeting också, en av dem som återigen byggt sitt bo i vår trädgård. Kanske jag skulle älska den också, men det känns lite mera svårt. Fast den är förstås vacker den också, och när det gäller deras bobyggande, visst kan man bli fascinerad… IMG_2681IMG_2682 Sen när det kommer till hägg och syren jag skrev om häromdaggen, så kom häggen lite före syrenen ändå. Men särskilt länge lär det inte dröja. Kanske hinner han med en härlig långpromenad vår käre skomakare. För det var väl därför han ville ha stängt, för att kunna gå ut och glädjas åt allt det vackra… IMG_2695IMG_2714IMG_2713 Det är i varje fall vad jag vill göra, helst imorgon igen och många dagar framöver… IMG_2677IMG_2700IMG_2690IMG_2659

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor