Helger, väder och Johannesnatten…

IMG_5053 Det här med helger och väder, och svenska traditioner…

I midsommar får det inte regna och vid jul måste det snöa. Märkligt egentligen hur stor vikt som läggs vid det. Men det är klart, för alla som älskar att leka grodor (vilket undertecknad inte tillhör) och dess arrangörer kan man ju förstå att dagens, till synes ihållande regn, är lite trist. Men Johannes döparen, som midsommar firas till minne av – vem tänker på honom? Att midsommarnatten kallas för Johannes-natten, jo – det finns kanske en och annan. Och i kyrkorna läser man om hur modig han var. Att han vågade stå upp emot både kungar och präster och allt vad etablissemang hette – och proklamera sanning och rättfärdighet. Men som böjde sig ner i största ödmjukhet, när Jesus kom där vid Jordans stränder och ville döpas av honom Johannes. ”Låt oss uppfylla all rättfärdighet…” IMG_1170 Och Jesus själv då? Vem tänker på honom vid julen, bortom all snölängtan – och annars också? Jodå, vi är nog några stycken. Och vem vet – kanske är vi ganska många ändå? Och förhoppningsvis finns det en Johannes döparen inom oss, så att vi vågar stå upp för sanning och rättfärdighet även när det kostar på. För Johannes döparen kostade det ganska mycket – men han vann ändå, så mycket mer… IMG_4503IMG_6137.jpg.hammare2.jpg.bibelIMG_5269IMG_5426

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor