Köpt till några bollkryss…

”Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat” (Ps 104: 24).

Köpt till några bollkryss i veckan, de senaste idag… IMG_9119IMG_9123IMG_9124IMG_9129 Och jo, dom jag köpt tidigare mår ganska bra dom också… IMG_9126IMG_1238IMG_1239 En vän till mig tycker förresten inte om att man säger bollkryss. Hon tycker det låter lite slarvigt – ja, som vanvördigt. Och nog kan jag väl hålla med henne, och tänker på hur lätt man tar efter ord, även om de är lite smått märkliga. Minns att när jag först såg bollkryss i en annons för några år sedan, så visste jag inte alls vad det var. Men när jag såg dem förstod jag lite varför. Numera tycker jag de hör denna årstiden till, så vackra i alla sina varierande färger. Men visst kan jag hålla med om att man borde kalla dem krysantemum, som är deras rätta namn. Det är de värda, om man så får säga. Så jag ändrar mig nog lite och säger; Jag har köpt till några krysantemum i veckan. Vilket jag är glad för – riktigt, riktigt glad. IMG_9092IMG_9131

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor