I sensommar-dagar…

”Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat” (Ps 104: 24).

Skrev sist att jag träffat på en nyckelpiga, och att det var ett tag sen jag såg några. Efter det har jag sett flera stycken, såväl röda som gula och till och med en liten nyckelpigelarv. En riktigt liten sådan… IMG_1918IMG_9837IMG_9709.jpg.nyckelpiga Och på tal om larver, så såg jag ett par guldögonslände-larver igen. Så kanske det inte är så ovanligt att se dessa den här tiden på året ändå. Och få lov att hoppas på att se fler av dessa skimrande, vackra sländor innan sensommaren gått mot sitt slut. Får försöka ta reda på lite mer om deras livscykel.IMG_9794.jpg.larvIMG_1929IMG_1928 Finns förstås mycket annat, både vackert och intressant i dessa vackra början-av-september-dagar. Hör och ser lite varstans att man kallar tiden just nu för sensommar. Fattas bara annat! IMG_2013IMG_1982IMG_2074IMG_9780IMG_9793

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor