Lästid …

Jultid är lästid, i varje fall för mig – så ock detta året. Hade nyligen fått ”Flykten till livet” av Annahita Parsan, vilken jag sparat för att läsa vid julen. Vilket jag också gjorde. Ett fantastiskt, men under lång tid förfärande livsöde, glad att jag visste från början att det slutade väl. Mycket väl, till och med.  IMG_3650 Hade även planerat att läsa om Thor Heyderdahls bok ”I Adams fotspår”, en minnesbok kan man säga över hans liv. Fick lust att läsa om den då jag nyligen läste hans bok ”Tigris”, älskar alla hans böcker. Dem jag läst vill säga, börjar bli några stycken. IMG_3965.jpg.heyerd IMG_3463 Kom in ett par julklappsböcker också, de fick gå emellan före Heyerdahl. De flesta har nog läst om hunden Arthur, denna bok är fortsättningen på berättelsen – intressant och charmigt. De flesta minns nog även gruvarbetarna från Chile, som blev instängda djupt ned i en gruva under 69 dagar. Funderade lite på hur jag med min klaustrofobi skulle klara av att läsa, men blev helt fångad. En mycket välskriven bok, där man får veta om flera av de 33 männens liv, både före, efter och inte minst under. Men även om Chiles historia, natur, geografi och en hel del annat. IMG_3974 Hann att börja på Heyerdahls ändå, och läser den nu som bäst. Började förresten julläsningen med att läsa klart ”Farväl Bafana” av Nelson Mandelas fångvaktare. Om hur hat och förutfattade meningar förvandlas till en mycket nära vänskap …   IMG_3977 Sen har jag snart även läst klart ”Hemlighet och nyckeln som öppnar” av K G Larsson, vilken följt mig både före och under julen. En så´n där bok man läser lite i varje kväll för den andliga uppbyggelsens skull. Grundläggande bibelkunskap på ett språk som är lätt att ta till sig…   IMG_3965.jpg.K G Rekommenderar alla nämnda böcker mycket varmt! Och jodå, det kommer lästid under fortsatta dagar också – även om det blir lite extra under jul-, nyår och trettondagshelger. IMG_1075 IMG_3965 IMG_1076.jpg.liten

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor