Att alltid minnas …

En bok som dykt upp i tankarna ett tag, och efter ett tag allt tydligare. Så jag plockade fram den ur bokhyllan och har börjat läsa om den. Minns att några av de tvillingar som överlevt aldrig berättat sin histora för någon. Ända tills Lucette Matalon Lagnado, journalisten som skrivit boken sökte upp dem. En kontakt som blev dem till hjälp att öppna upp mot det förflutna. Men att helt glömma fasan och lägga det bakom sig är givetvis inte möjligt. Imorgon är Förintelsens minnesdag, och även vi som inte var med, utan bara hört och läst om det fasansfulla behöver minnas. Inte bara på en särskild dag (även om det är viktigt med en sådan), utan alltid … IMG_4021IMG_4024

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor