En härligt ny boktrave …

Köpte lite böcker på PMU i veckan, så har en ny härlig trave att läsa framöver. Börjat läsa lite i ”Boktjuven”, har sett en bit av filmen tidigare och fått boken rekommenderad av en bokvän. Lite läskig och lite konstig, men ett intressant språk och en berörande berättelse om en barndom under nazismens dagar. Boken ligger i vardagsrummet och jag fortsätter nog att läsa den ikväll, med klassisk musik från SVT2 i bakgrunden.   IMG_4069 Har även börjat på ”Riket som inte kom”, skriven av någon som var fast under 40 svåra år hos Jehovas vittnen. Men att fem år efter att ha brutit sig loss möter Jesus som sin personlige Frälsare. Upplever en svår barndom i ett av nazisterna ockuperat Holland. Där de fasor han ser att krig leder tilll får honom att lova både Gud och sig själv att aldrig någonsin delta i något militäriskt. Och när han senare förstår att JV är vapenvägrare så bidrar det till att han söker sig till sekten. En intressant självbiografi med mycket information om vad JV står för, förvanskningen av Bibeln, förslavandet i dörrknackandet med mera. IMG_4088 Läste även ett par berättelser i gårkväll ur ”Funnen av Gud – möten som förvandlar liv”. En bok som den kristna radiostationen IBRA gett ut, med enkla, korta berättelser om människor med muslimsk bakgrund som mött Gud och fått sina liv förvandlade. (Nåja, vet inte än om alla har muslimsk bakgrund – det visar sig vid fortsatt läsning.) Boken är fint illustrerad med vackra färgbilder. IMG_4095 Många fina bokfynd, med andra ord – och ser fram mot att fortsatta vidare i denna nya boktrave.Tillsammans med alla andra på olästa-böcker-hyllan, och dem jag redan har påbörjade. Nejdå, tycker inte alls att andra böcker jag har påbörjade är ointressanta eller tråkiga. Men man känner lite olika för olika böcker vid olika tider, även dagar. I varje fall är det så för mig – kanske för någon mera?  IMG_4073IMG_1075

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter