Om nu fjärilar kan darra …

IMG_1067 Läser ofta parallellt då jag läser Bibeln. Just nu i de historiska Samuels-, Kröniker- och Konungaböckerna, där jag kommit till slutet av kung Davids liv  Blir återigen fascinerad av Krönikeböckernas noggrannhet i alla uppräkningar som där finns. Som här i slutet i Första Krönikerboken om Davids förordnande om “allt och alla”. Intressant med alla ”detaljer” som finns instoppade och inspirerar till vidare sökning och läsning. Som att David som stamhövdning för Juda valt sin bror Elihu (1 Krön 27:18). Här blir jag nyfiken på att hitta mer om Davids relation till alla sina bröder …

Ser också att David som tillsyningsman över kamelerna satt en ismaelit, och över småboskapen en hagarit  – ättlingar till Hagar och Ismael. Roligt att se att David hade ett så gott förtroende för dessa sina avlägsna släktingar. Och sen alla de andra namnen – vem var exempelvis shifmiten och ramatiten som var tillsyningsmän över vingårdarna och dess produkter? För att nämna några exempel – så intressant att se såväl helheten som detaljer. I den helheten försöker jag lägga in Davids psalmer – men även Asafs och Koras söners och andras. Så att jag läser dem vid rätt ställe, om ni förstår vad jag menar. Inte alldeles lätt, men väldigt intressant.  IMG_8681IMG_0181

För övrigt har vi en clivia som börjat blomma så smått, med sina ovanligt många knoppar på en stängel. IMG_4354IMG_4388IMG_4391

Plus ett något oväntat besök av en nässelfjäril, som förmodligen varit inkvarterad hos oss hela vintern och sovit ute i vårt trapputrymme. För att vakna idag, i mitt tycke kanske lite tidigt – hoppas den klarar sig därute. Den kändes lite ovillig att ta sig ut till att börja med, då jag öppnade fönstret. Tyckte till och med att den ena fjärilsvingen såg ut att darra – frågan är om fjärilar brukar darra? Kanske drog det kallt från fönstret, den gick först i motsatt rikting. Ja, sedan den suttit och darrat ett tag – som jag tyckte. Men senare var den i varje fall borta – och om den klarar sig lär vi aldrig få veta … IMG_4415IMG_4394 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor