Läser just nu … Och även ett fjolårslöv kan vara vackert.

Läser just nu  – ”Det goda mötet” av Emmanuel Ezra (Norstedts förlag 2010).

IMG_5018IMG_5019 Kanske lite mångordig, men många goda råd om, den ibland svåra konsten i bemötande. Underbyggda med exempel från Ezras eget liv. Ibland även utifrån hans misslyckanden, vilket gör en bok lite extra trovärdig kan jag tycka. Vem misslyckas inte mellan varven?

När det gäller böcker har jag just avslutat G W Perssons bok ”Gustavs grabb”, en bok som berörde. Däremot la jag ganska snart ifrån mig en biografi om Angela Merkel. Kändes som jag behövt känna till lite mer om västtysk politik, samtidigt som den var ganska komprimerad innehållsmässigt. Men hennes bakgrund i DDR och uppväxt i en protestantisk prästfamilj var intressant. Gillar henne som politiker, inte hennes fel att boken av Stefan Kornelius inte riktigt passade mig. IMG_4432 För övrigt är nässelfjärilarna fortfarande väldigt talrika. Och det här med att humledrottningarn vaknar när sälgen blir gul stämmer även i år.  IMG_4974IMG_4976IMG_4998 Nyckelpigorna fortsätter att vakna, och jag noterar att en även ett litet fjolårslöv kan vara vackert. IMG_5005.jpg.nyckelpigaIMG_5004

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor