Helgen förgår, men påsken består …

De blommar fint nu i rabbaterna – påskliljorna, mer än vad de gjorde i påskas. Brukar vara så, även om påsken inföll lite ovanligt sent i år. Känns lite som en påminnelse att det bara är den här helgen – för att minnas påsken – som är förbi för detta året. Medan den verklighet som påsken står för – att Jesus dog för vår synd för att försona oss med Gud – lever kvar idag och i all evighet. IMG_0522 Så – all ytlighet kring påsken plockas undan, men jag behåller tavlan, som jag lätt nämner för vårtavla, lite till. (Fastän mannen skakar lite lätt roat på huvudet åt det sistnämnda.) IMG_1826IMG_1829IMG_1052 För övrigt bygger grävbin (tror det är sådana) bon i vår trädgård. Såg ett som grävde sig ner mitt i marken, gav upp eller tog en paus och flög vidare. Medan ett av dem som redan byggt bo grävde sig  upp – förmodligen för att hämta pollen åt barna sina. Alltmedan flera surrar runt i syrenen, med sina växande bladknoppar med ännu smått gömda knoppande blomster. IMG_5045 IMG_5058 IMG_5060 IMG_0528 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor