Att komma nära …

 IMG_0347 Deras tid nu – backskärvfrön. Glömmer namnet mellan varje vår – fick hjälp av vänner att minnas. Till synes anspråkslösa på håll, men så vackra i närbild. Tänker på så mycket annat i livet man missar om man endast betraktar på avstånd. Både då det gäller skönhet och det väsentliga i tillvaron. Och tyvärr – även människor.  IMG_2877Har nyligen läst om kung Salomo, och det berömda besöket av drottningen av Saba. Hur hon hört om honom ryktesvägen, men kom för att se med egna ögon. Och hur förundrad hon blev att allt var så mycket mer än vad hon hört berättas.

Tänker också på hur lätt man glömmer. När backskärvfröna vissnat ner brukar jag glömma dem tills de börjar blomma våren därpå. Just nu blommar de rikligt. Kanske minns jag dem till nästa år, även deras namn – Backskärvfrö. Tycker att även namnet som sådant är vackert!  IMG_2893

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter
Sidor