Äppelblom och Nils Bolander …

Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat. (Ps 104:24)

IMG_6834 De har slagit ut nu knopparna. I varje fall i en del av äppleträden, i raden av äppleträd där jag brukar gå förbi. Trivs så bra där, så gör ock en massa humlor i olika arter och storlekar. Ja, bin med för den delen. Dessa de viktigaste bland våra pollinerare, inte minst för fruktträden. (Även om det finns många fler som pollinerar, men det kan vi ta en annan gång). Lite intressant att de inte ens tänker på att det är de de gör. Och ändå så är det så betydelsefullt. IMG_7149IMG_7152 För övrigt har jag just läst en bok om Nils Bolander. (Nils Bolander – diktare och predikant” av Carl-Erik Sahlberg, KM-förlaget 1994.)  Oftast läser man honom, dvs de dikter han skrev. Men det var intressant att läsa om honom. Så mycket man inte vet om  många, och deras tid  på jorden. De många i boken citerade dikterna får en ännu djupare innebörd när man ser dem i relation till hans liv. Även om jag tyckte de var djupa, även innan också. Läser dem gärna! IMG_6661

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter