Om dagar och liljor – och hjälp från Herren …

IMG_0774 ”Gårdagen är förbi, morgondagen har vi inte sett, men idag hjälper Herren.”  IMG_0780.jpg.daglilja Tänker ofta på de där orden i samband med dagliljor, som bara blommar en dag. Och att man ofta ser överblommade och nya knoppar på väg, på samma stängel.  Länge trodde jag de där orden var ett bibelcitat, tills jag försökte hitta det i Bibeln och så småningom förstod att det bara var ett så kallat bevingat ord. Minns inte om jag hittade igen vem som sagt det från början. Men det går kanske att ta reda på.

Hur som helst så stämmer orden ganska väl med Bibelns budskap i stort. Och om Herren hjälper idag så kan vi känna förtröstan till att Han kommer att hjälpa oss även imorgon…

IMG_0780IMG_3779IMG_3777IMG_0775

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor